Gyakori kérdések

Részletes információkkal szolgálok minden felmerült kérdésedre.

A fizetési információkat ide kattintva találod: Fizetési információk

Itt tudsz keresni a kérdések között:

Amennyiben nem találsz választ a benned felmerült témára, írd meg nekem. Szívesen elmagyarázom, mire számíthatsz.

Van pénzvisszafizetési garancia, ha nem lennék elégedett?
A mezoagnes.hu weboldalon megrendelhető összes termékre 14 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk. Amennyiben valamilyen okból nem lennél elégedett a termékkel, küldj egy e-mailt a mezoagnes@mezoagnes.hu e-mail címre. A coaching szolgáltatásra értelemszerűen nem tud lenni pénzvisszafizetési garancia.

A program eredményessége

A módszer tudományosan megalapozott, és mindenkinél működik, aki önként elhatározza magát a változtatásra, s akinek szíve és elméje egyaránt nyitott a változások befogadására.

Az eredmény intenzitása elsősorban a te pszichikai fogékonyságodon, befogadóképességeden, és szorgalmas gyakorlásodon múlik.

A VÁGY, HIT, ELVÁRÁS megfogalmazása és ereje, a LELKESEDÉS, INSPIRÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ mértéke és állhatatossága olyan pozitív érzelmek, amelyek benned kelnek életre.

A SIKER KÉPLETE:

Kívánság­ x Elképzelés x Hit x Elvárás x Elkötelezettség x Cselekvés

Bármelyik elemet kihagyod vagy csekély motivációval végzed, a szorzás eredménye, és sikered eredménye, radikálisan csökken.(Bármelyik elem nulla, az eredményed is nulla.)

A változás egy folyamat. Időbe telhet, míg eloszlatjuk, megszüntetjük, megváltoztatjuk a hosszú idő alatt beidegződött szokásaidat. Az életben is ritkán van arra példa, hogy egy esemény azon nyomban teljes fordulatot hoz az életedben. Nagy traumák és katartikus élmények azonban tudnak hirtelen és erőteljesen transzformálni.

A gyökeres változás egy pillanat alatt is megtörténhet veled.

A személyiség fejlődése és az önismeret olyan folyamatok, melyeknek az erőnk is határt szab. Nem állítom, hogy a 6 hónapos program alatt mindent megoldunk az életedben. Egyes dolgok ennél jóval több időt igényelnek, mégis gyakran megdöbbentő eredményeket érhetünk el egészen rövid idő alatt. Nagyon sok múlik a te lelked nyitottságán, a hited és elvárásod mértékén, a kitartó gyakorlásodon, ha otthon is rendszeresen foglalkozol önmagaddal.

Én elindítalak egy lehetséges úton, az tőled függ, hogy végigmész-e rajta, vagy feladod a tényleges, végleges eredmény elérése előtt.

A változásokat nem mindig látod majd egyből, de nem szabad elcsüggedned, mert ez nem jelenti azt, hogy belülről, gyakran a felszín alatt, nem indultak be a változások lelkileg, testileg, gondolkodásmódban. Ha a programozás szövege bekerül a tudatodba és a tudatalattidba (márpedig bekerül), akkor az ott dolgozik, mozog és mozgat.

Ha a változásra elszántad magad, hiszel benne, hogy képes vagy változni és változtatni, akarod és vágyod az újat, és beleteszed az erőfeszítést a gyakorlásba, akkor bizonyosan lesz eredménye a programozásnak.

Fontos, hogy legyen meg a pozitív hozzáállásod, a hited, a konkrét elvárásod, melyet meg tudsz fogalmazni, és el tudsz képzelni.

Biztosíthatlak, hogyha hajlandó vagy „messze elmenni” a felismerésekkel, és engeded magad érzelmileg igazán „mélyre menni”, szembetűnő eredményeket érsz majd el.

Nem állítom, hogy minden más módszerhez képest hatékonyabb, hiszen az, hogy rád hogyan hatnak a különböző önismereti, személyiségfejlesztő módszerek, erősen szubjektív dolog. Függ a te lelkiállapotodtól, attól, hogy épp hol tartasz az önismereti folyamatban, mennyire tudsz hinni az adott módszerben, és még sorolhatnám.

Az egyik embernél lehet, hogy olyan módszer hoz átütő sikert, amely másvalakinél csekély eredménnyel járt.

Azt azonban nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy
az Alfa-Théta Mélymeditatív Programozás a gyors, gyökeres és mélyreható módszerek közé tartozik.

Ennek magyarázata, hogy
egyszerre dolgozom a tudatos és tudattalan éneddel,
utóbbival mélyen relaxált állapotban.

A kapott erőteljes szuggesztiók elkerülik elméd védekező mechanizmusát, és lejutnak a tudattalanodba.
Ezt a mély benyomást jelentős mértékben a javadra fordítjuk.

“Amire figyelmed helyezed, az növekszik életedben.”
Vagyis ha a negatív dolgokra, a sikertelenségre, aggodalomra helyezed a figyelmed, azok fognak szaporodni az életedben.

A programozás során a pozitív dolgokra figyelünk, önismeretre, önfejlesztésre szánod az idődet,
így az örömtelibb, sikeresebb, szabadabb létezés növekszik az életedben.


Nekem az a célom, hogy a problémád gyorsan és eredményesen oldódjon. Számomra ez jelenti a sikert.
 Olyan módszert dolgoztam ki, amelyben többféle módszer hatása egyesül, és a személyiség minden területére kiterjed. 

✤ A coaching, a pozitív szuggesztió és önszuggesztió, valamint a tudatalatti tudományos átprogramozásának kombinációja, amely ötvözi a pszichológia, az agykontroll, a tapasztalati tanulás, a meditáció és a relaxáció eszköztárát.

✤ A tudatos és tudattalan funkciók egyidejű és egymást erősítő, szinergikus fejlesztése érdekében összhangban dolgozik a bal és a jobb agyfélteke funkcióival.

✤ Lehetővé teszi hogy tudatosan hozzáférjünk tudatalatti információkhoz.

✤ Az ember szellemi (tudatos) és lelki (tudattalan) működésének összehangolását helyezem középpontba.

✤ Saját magaddal foglalkozol: 1. aktívan cselekedve, 2. hosszú időn át folyamatosan, 3. fejlesztő gyakorlatokkal, 4. külső szakértői visszajelzéssel, 5. tudatosan és tudattalanul egyszerre.

✤ A te személyedre szabott, egyéni programot állítok össze a folyamatos korrekció gyakorlatával. Nem receptszerűen működtetett technikát kapsz.

✤ A saját megfogalmazott céljaidat, vágyaidat, elképzeléseidet, szavaidat szuggesztív erővel kapod a programozás szövegében.

✤ A módszer személyedre történő adaptálását, optimalizálását menet közben is folyamatosan végzem a haladásodra tekintettel.

✤ A módszerbe belekerülnek egészen egyedi elemek is, ha szükségét látom.

✤ Több hónapon keresztül szisztematikusan, a fejlődési szintjeidhez igazodva fókuszban tartjuk a figyelmedet és a cselekedeteidet. Vizsgálom az előrehaladásodat, feltárom a menet közben alakuló beavatkozási pontokat, menedzselem a fejlődési folyamatodat.

✤ A hosszú időtartam és a foglalkozások sokfélesége által lehetővé válik a rosszul működő szokások lebontása, új gondolkodási, cselekvési, érzelmi és kommunikációs szokások végleges kialakítása, és a változás folyamatának meggyorsítása, lerövidítése.

Rendszerszerűen ösztönözlek téged kitartó cselekvésre az eredményességed érdekében.

✤ Addig nem lépünk tovább a programozásban, amíg az aktuális gyakorlatokat a megfelelő mélységig el nem végezted. Az érzékelhető változások, eredmények tempójában haladunk.

✤ Folyamatos otthoni gyakorlással egészül ki a velem való munka. Az önszuggesztiós, stresszoldó gyakorlatok anyagát hangfelvételen biztosítom, de más feladatokat is kaphatsz, amelyekkel önállóan, otthon is képes vagy a folyamatos önfejlesztésre.

✤ Nem hagylak magadra a változás időszakában, nem vagy egyedül a fejlődés küzdelmeivel. Folyamatos külső támogatást nyújtok.

✤ A foglalkozásokon kívül is mindig elérhető vagyok számodra, hogy kérdést tehess fel, ha elakadtál, ha biztatásra van szükséged. Vészhelyzetben bármikor hívhatsz telefonon, skype-on, viberen, hogy elmondd a helyzeted és megnyugtassalak, segítsek az értelmezésben és a megoldásban.

✤ Több hónap utánkövetés során értékeljük, monitorozzuk a fejlődésedet, a beindított változásokat fenntartjuk, a régi szokásokba való visszaesést megakadályozzuk.

✤ Olyan eszközöket adok a kezedbe, amelyekkel nélkülem is továbbfejlesztheted magad, egyedül is tovább tudsz haladni a megkezdett úton.

Az intenzív programozás körülbelül 3 hónapon át tartó folyamat, amelyet még 3 hónap utánkövetéssel teszek eredményesebbé.

Ennek az az oka, hogy új gondolkodási, viselkedési és kommunikációs szokásokat fogsz kialakítani magadban, az új szokások pedig (a feltételes reflexekhez hasonló módon) hosszabb időszak alatt, a rendszeres, következetes, kitartó, elkötelezett gyakorlás által alakulnak ki.

Közben a szervezeted, tested-lelked ellenáll a változásnak, mert ez bizony kényelmetlen dolog, és nem kevés erőfeszítést igényel tőled. Amikor már begyakoroltál valami új dolgot, a régi szokásod, amit esetenként már évek – évtizedek óta hordozol magadban, nagyon könnyen visszabillenhet, és az erőfeszítésed kárba vész.

Ahogyan a dohányosok könnyen visszaszoknak a dohányzásra, úgy neked is
könnyen „elhal” az új szokás, ha nem gyakorolod tovább mindaddig, amíg végérvényesen meg nem erősödik.

Ehhez a megerősítéshez, következetes gyakorláshoz segítenek hozzá téged azok az önszuggesztiós gyakorlatok, amit otthonra adok neked, és amit a programozás és az utánkövetés időszakában egyaránt fontos végezned. A 3 hónapos utánkövetés alatt heti online beszámolókra és havonta egy coaching beszélgetésre számíthatsz, ami tovább erősít, hogy úton maradj.

Ez olyan támogatás, amellyel életre szóló változásokra számíthatsz, mert fél év alatt egyes cselekvési és gondolkodási szokásaid végérvényesen megváltozhatnak. Természetesen lehetséges, hogy a legerősebben berögződött érzelmi, kommunikációs, viselkedési szokások mindegyike ennyi idő alatt nem változik meg végérvényesen, de sok kisebb gond végleg megszűnhet, ami jelentős energiákat szabadít fel benned arra, hogy esetleg folytasd már magasabb szintről, új megfogalmazással, más (akár újabb) problémákra összpontosítva.

Azt javaslom, hogy köteleződj el a féléves időszak mellett.

Ez egy olyan minimum program, amely szükséges ahhoz, hogy
a valódi problémáidat feltárjuk,
hogy legyen elég idő a viselkedésmódosításhoz,
a gondolkodásod, szemléleted átformálásához,
és legyen elég rendszeres alkalom a változások rögzítésére is.

 A program sikere nagyban függ az aktuális pszichikai állapotodtól, elkötelezettségedtől, kitartó gyakorlásodtól.

✤ Az otthoni gyakorlás kihagyása, felületes végrehajtása gyengíti a programozás megerősítését.

✤ A belső elkötelezettség, vágy, elvárás, hit, akarat alacsony szintje csökkenti az eredményességet.


Döbbenetes eredményeket és csodát várni ilyen körülmények között esélytelen.

Ezt úgy hívja a pszichológia, hogy ÖNSZABOTÁZS.

A program működik, jó hatással van akkor is, ha kevesebbet gyakorolsz, de az, hogy mennyire átütő az ereje, csak rajtad múlik. Sok felismerésed lesz, és kisebb-nagyobb dolgok biztosan megváltoznak az életedben akkor is, ha nem tudsz teljes mértékben a programozásra összpontosítani. A folyamat akkor lehet átütő erejű, ha aktívan részt veszel benne.

Csodát tenni kizárólag te tudsz önmagaddal.
Ennek előfeltétele, hogy hatalmas vágy, hit, elvárás, akarat, eltökéltség legyen benned, és ugyanezzel a vággyal, hittel, hatalmas energiával, belső tűzzel, elkötelezettséggel, kitartóan cselekedj.


A program mindenképp működik, de az eredményesség mértéke, az, hogy mennyit tudsz belőle megvalósítani, a te fókuszáltságodon múlik.

Szeretnél áttörést?

Döntsd el, hogy áttörést akarsz, vagy csak időtöltést.

Sokan szeretnék, hogy csak úgy magától megtörténjen velük a csoda, különösebb erőfeszítés nélkül. Sajnos ez nem működik. Cselekedet nélkül nincs eredmény. Csekély erőfeszítés mindig kis eredménnyel kecsegtet. Persze a kis erőfeszítés is úton tud tartani egy életen át, hogy lassan, de biztosan egyre jobban érezd magad.

Te döntesz.

Lehet lassan haladni és sokáig szenvedni. Lehet gyorsan, nagy erővel megváltoztatni mindent. Melyik utat választod?

 
Akkor épp itt az ideje, hogy elkezdd a változtatást ezen a téren is. 
✤ Talán olyan típus vagy, aki szeret az embereknek adni, de semmit sem szokott önmagának kérni.
✤ Talán szívesen szolgálsz másokat, de a saját igényeidet háttérbe szorítod.
✤ Talán amikor mások adni akarnak valamit neked, azt szerényen visszautasítod vagy szégyelled elfogadni vagy érdemtelennek tartod magad rá.
Ha egy kicsit is igaz rád ezek közül valamelyik, akkor könnyen lehet, hogy te magad vagy az, aki az idők folyamán hagytad elbillenni a mérleg nyelvét mások szolgálatának irányába.
✤ Talán a környezeted nem is tudja, hogy segítségre volna szükséged, hisz sose mondtad nekik.
✤ Talán hozzászoktattad az embereket, hogy kényelmesen elfogadják tőled azt, amit kapnak, te viszont sosem kértél tőlük semmit magadnak.
✤ Talán azt hiszik, hogy nem is vágysz másra, mint hogy őket szolgáld, és neked ettől teljes az életed.

Azonban egyáltalán nem biztos, hogy a környezeted nem támogatna téged, ha kérnél tőlük valamit. Csak beszélned kell velük, végre elmondani és KÉRNI, hogy mit szeretnél. Ennek a módját és lehetőségeit majd megbeszéljük, nem hagylak magadra, amikor szeretnéd kialakítani a támogató, pozitív környezetet magad körül.

Olyan emberekkel érdemes körülvenned magad, akik között jól érzed magad, akik hozzád hasonló értékrendet képviselnek, és titkok, játszmák, elvtelen kompromisszumok nélkül önmagad lehetsz mellettük.

Ha a környezeted visszahúz, el kell döntened, hogy benne maradsz, és marad minden a régiben,
vagy megszakítod a visszahúzó környezettel való kapcsolatodat,
és kialakítod a számodra támogató, pozitív környezetet, akár új barátok személyében.

Amennyiben a visszahúzó környezet maga a családod, akikkel „össze vagy zárva”, őket a megfelelő kommunikációval fogod tudni magad mellé állítani, és elérni, hogy ne akadályozzanak. Ezt az eredményes kommunikációt együtt kialakítjuk.

Határozd el, hogy változtatsz az életeden, és rászánod az időt és a figyelmet, beleteszed az erőfeszítést.

Fogadtasd el a környezeteddel, hogy ez fontos neked annyira, hogy bármi áron végigcsinálod. Mondd meg nekik, hogy milyen támogatást kérsz tőlük. Ha nem adják a támogatásukat, akkor tudasd velük, hogy egyedül is végigcsinálod, mert ez fontos neked. Ha szeretnek téged, akkor tudomásul fogják venni, hogy most az eddigieknél több időt fogsz önmagadra fordítani. Ha harcolnak veled vagy leminősítik a tervedet, akkor tudni fogod, hogy nem érdemlik meg azt a törődést, amit eddig rájuk fordítottál, tehát épp itt az ideje többet foglalkoznod saját magaddal.

Nem szeretnék nyomást gyakorolni rád.
Neked kell eldöntened, hogy rászánod-e magadra azt az időt, élményt, fejlesztő munkát és pénzt, ami a változtatáshoz szükséges.

Te döntesz arról,
hogy megérdemled-e az önmagadra fordított időt,
figyelmet és törődést,
ami a jobb élethez vezet téged.

Bevallom, nem mondtam igazat az előbb. Nagyon is szeretnék nyomást gyakorolni rád. Több okom is van erre.

✤ Tudom, hogy hajlamos vagy halogatni az igazán fontos lépéseket az életedben.
✤ Hiába tudod, hogy a kívánatos cselekvés eredményre vezet, az erőfeszítés rettentő kényelmetlen dolog.
✤ Más embereket és tevékenységeket előbbre helyezel a rangsorban, mint saját magadat és a saját érdekeidet.
✤ Azt hiszed, önző dolog magaddal foglalkozni, amikor ott van a családod és sok más ember, akiket szolgálnod „kell”.
✤ Félsz attól, hogy a változások fájdalmas emlékeket szakítanak fel.
✤ Szégyellnéd magad, ha kiderülne, eddig valamit nagyon rosszul csináltál.
✤ Félsz, hogy nincs elég erőd végigvinni a szükséges változásokat.
✤ Úgy érzed, nem vagy képes a környezetedben élő emberek szemébe mondani, hogy mostantól önmagadra több időt szánsz, és ebben szükséged lesz a támogatásukra.

Ezeken kívül még számtalan okod lehet arra, hogy önmagad háttérbe szorítva, a rangsorban sokadikként, és csak nagy ritkán, mellékesen foglalkozz azzal, amit TE szeretnél, amire NEKED lenne szükséged, ami a TE életedet teszi jobbá.

Bizonyára olvastál már a módszeremről. Ha tetszik neked mindaz, amit megtudtál, ha úgy gondolod, szükséged van rá, ha egy kicsit is lelkesedsz azért, hogy kipróbáld, akkor ne habozz belevágni, jelentkezz egy intenzív feltáró konzultációra, és tudd meg, pontosan miről van szó.

A legfontosabb ember a TE életedben csakis TE lehetsz.
Ne vedd le a fókuszt erről, és ne helyezz másokat magad elé.

Még a gyermekeidet sem helyezheted magad elé.
Hogy miért nem?
Ha azt akarod, hogy sikeres, kiegyensúlyozott, boldog emberekké váljanak, csak a te példádon keresztül tanulhatják meg, hogyan érvényesítsék a saját érdekeiket úgy, hogy közben kedvesek maradnak, és nem ártanak másoknak. Ez a legnagyobb útravaló, amit nekik adhatsz az életre.

✤ Hogyan szolgálhatsz másokat (gyermek, férj, feleség, szülők, barátok, munkatársak), ha magaddal nem törődsz eleget?
✤ Honnan lesz rá energiád?
✤ Hogyan tartod meg az egészséged és jókedved?
✤ Mit tanítasz a környezetednek, ha mindig alárendeled magad másoknak?
✤ Az áldozati szerep rossz példa a gyermekeidnek. Adj magadnak törődést, amitől jobb az életed, és jó példát mutatsz.

Reménykedem, hogy ez a mostani „szolid nyomás” átbillent a döntésképtelenségi holtponton. Csakis tapasztalati úton tudhatod meg, hogy neked mennyit segít ez a módszer. Nyomtalanul bizonyosan nem múlik el belőled. Egy nagy lökés lesz, amivel hatalmasat léphetsz előre, új módon, más szemszögből, mély hatással. Ezt csak akkor tudod meg, ha megcsinálod, de legalább kipróbálod.

Bízom benne, hogy belevágsz a programba. Nem magam miatt szeretném. Csakis miattad, hogy mostantól könnyebb életed legyen.

Ha még ezek után is teljesen bizonytalan vagy, akkor talán hiányzik belőled a kellő motiváció, elkötelezettség, energia és erő. Ha szeretnéd ezeket a pozitív érzelmeket megteremteni magadban, akkor javaslom az intenzív feltáró konzultációra jelentkezést, amin megtudhatod, kipróbálhatod, megtapasztalhatod, hogy mennyire jót tesz ez neked.

“Hittel tedd meg az első lépést. Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt. Csak az első lépcsőfokot.”
Martin Luther King

Legtöbbet a hozzáállásoddal segíthetsz magadnak.
 
✤ A VÁGY, HIT, ELVÁRÁS megfogalmazása és ereje,
✤ a részletes ELKÉPZELÉS,
✤ továbbá a LELKESEDÉS, INSPIRÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ mértéke és állhatatossága
✤ meghatározó befolyással van az elért eredmény mértékére.
 
✤ Amennyiben elementáris belső tűzzel,
✤ motivációval indulsz neki a változtatásnak,
✤ kitartó és elkötelezett vagy a cselekvésben, az eredmény nem marad el.

 

A változáshoz, fejlődéshez fel kell vállalnod bizonyos kényelmetlenségeket, áldozatot kell hoznod érte.
Rá kell szánnod az idődet, energiádat, figyelmedet, pénzedet.
Dolgoznod kell magadon, hogy tartós eredményt érjünk el.

Hosszú éveken, évtizedeken keresztül rögzült gondolkodásmeneteket, viselkedésmintákat fogunk átalakítani. Meg fog változni a viselkedésed, kommunikációd, hozzáállásod. Ezért tedd fel magadnak a kérdést, mielőtt belevágsz, hogy meddig vagy hajlandó elmenni abban, hogy jobbá tedd az életed?

Az alábbi igények merülnek fel a te oldaladon, amivel az eredményességet szolgálod:

✤ Minden nap annyiszor végezd el az önszuggesztiós gyakorlatot, amennyiszer csak tudod, de minimum 3-szor teljes odafigyeléssel csináld meg.

✤ Este lefekvéskor végezd el az alvásprogramot.

✤ Amennyiben adok stresszoldó gyakorlatokat, azt a megbeszéltek szerint alkalmazd.

✤ Ha adtam bármilyen más feladatot, azt fókuszáltan végezd el, hallgasd meg, vagy írd meg.

✤ Minden fontos történést, gondolatot, kétséget, fejlődést folyamatosan jegyzetelj, és oszd meg velem, hogy szükség esetén támogatni tudjalak.

✤ Az ülések előtt és után megbeszéljük a tapasztalataidat, véleményedet, érzéseidet. Fontos, hogy minden apróságot, amit érzékeltél, említs meg, akármennyire is alaptalannak, helytelennek, lényegtelennek vagy ésszerűtlennek gondolnád.

✤ Fontos, hogy figyeld a környezetedben felmerülő jeleket, lehetőségeket, érdekes eseményeket, embereket, melyek fontosak lehetnek megérteni a belső konfliktusaidat. Megtanulod majd, hogy megértsd az üzeneteket, levond a tanulságokat, és észrevedd a haladásodat.

✤ Bízz a folyamatban, bízz bennem, bízz abban ami előjön/felszakad, még akkor is, ha úgy hiszed, hogy azt már te rég megoldottad, és nem is az a te igazi problémád. Mindezeket oszd meg velem.

✤ Az ülések között 1 hét szünetet tartunk. Az első ülés utáni két hétben lazulj, vedd könnyedén a dolgokat (események, érzések, történések) amik elérnek téged, ugyanis ebben az időszakban történnek az agyban is fizikai/biológiai szintű változások, és így segítheted azokat.

✤ Légy a végsőkig kitartó és elkötelezett. Szükség van egy hosszabb időszakra a változásokhoz és a megerősítéshez. Hónapokra, de akár évekre is. Ne add fel, ne csüggedj el. Soknak tűnik ez az időtáv, de egyre könnyebb lesz, egyre több siker és pozitív élmény ér menet közben.

A program megbízhatósága

Biztosíthatlak, hogy semmilyen veszélye nincs. Minden relaxációs és meditációs technika olyannyira biztonságos, mint maga az alvás, hiszen ezek tulajdonképpen mind alvásfázisok. Kárt nem lehet vele okozni, mert akaratod ellenére semmi nem kerül be a tudatalattidba.

Sőt, fontos az előzetes elkötelezettséged, szabad választásod, motivációd a program elvégzésére, hogy “kicselezzük” a tudatalattid ösztönös ellenállását. Az értékrended, a hited, a hiedelmeid, a szokásaid, az automatizmusaid is óvnak téged az új dolgoktól. Pont ezek egy részét szükséges majd módosítanunk, hiszen vannak közöttük olyanok, amelyek már rosszul szolgálják az érdekeidet. Ezért fontos a tudatos éneddel is mindig dolgoznunk, hogy a tudatalattid érezze, valóban azt akarod, hogy az új dolgokat befogadja, és a régit felülírja.

Közismert, hogy még hipnózisban sem lehet az akaratod ellenére rávenni olyan dologra, amit éber állapotban nem tennél meg. Kísérletekkel bizonyították, hogy bűntettet sem lehet elkövetni hipnózissal. (A regények és filmek által leírt kémtörténetek a képzelet szüleményei, másrészt kémiai tudatmódosító szerekről is beszélnek.)

Eddig még egyetlen olyan dokumentáltan bizonyított eset sincs az egész világon, ami bebizonyítaná hogy a hipnózis káros hatással van vagy lehet bárkire. Én nem hipnotizállak, ugyanakkor a meditáció is a módosult tudatállapotokhoz tartozik.

Mindig ébren tartom az emlékezeted, mert a gyorsabb eredményesség érdekében fontos, hogy a tudattalan és a tudatos elméddel egyszerre dolgozzunk a programozás teljes időtartama alatt. Ez a kettősség módszerem egyik meghatározó, különleges eleme, a hatékonyság és a hosszú távú hatás sarokköve.

Talán az a gondolat is motoszkál a fejedben veszélyként, hogy nem szeretnéd, ha valaki más írná meg a te tudatalattid átprogramozásának szövegét. Talán félsz, hogy olyan program kerülhet bele, amivel te nem értesz egyet. Az előbb leírtakat tudva megértheted, hogy amennyiben a tudatalattid vagy a tudatos éned ellenáll a hallottaknak, akkor az bizony nem kerülhet oda be. Ezért hangsúlyozom annyiszor a nyitottságod, a beleegyezésed, az elkötelezett szándékod fontosságát. Ezek nélkül minden módszer eredménytelen. Mert be kell, hogy kerüljön a vágyott új gondolat.

A programozás szövegét te semmiképp sem írhatod meg önmagad számára. Könnyen beláthatod, hogy amennyiben erre képes volnál, akkor minden problémádat magad is megoldhatnád már a probléma felmerülésének pillanatában. Sajnos azonban mindannyian tele vagyunk saját magunk által létrehozott korlátokkal. Ha te írnád meg a saját szövegedet, ezeket a korlátokat mind benne hagynád, és ugyanúgy nem tudnál változást elérni az életedben, ahogy eddig sem tudtál úrrá lenni a rosszul működő dolgaidon. A tudatalattid önvédelmi mechanizmusa működésbe lépne, és nem sokkal jutnál előbbre, mint ahol most vagy. Pont ez az a működési terület, amit szeretnénk átprogramozni, hogy jól működő mechanizmusok váltsák fel az eddig sikerteleneket. Ezen túlmenően, ha nem ismered a programozás szövegét, az sokkal nagyobb hatással van rád.

Szükség van az új megfogalmazásokra.
Lényeges a más szemlélet, más nézőpont, más kifejezés, amivel te most nem dolgozol az elmédben.

Módszeremben a coaching konzultáció biztosíték arra, hogy csak olyan dologra programozzunk, ami a te valódi vágyad, célod. A kezdeti feltáró beszélgetések során derül fény a mélymeditatív programozás témáira, szóhasználatára, szükséges üzeneteire, az alkalmazott kifejezésekre és a képi világra, az elbeszéléseid és a kérdéseimre adott válaszaid alapján. Az ülések elején és végén is mindig megbeszéljük a tapasztalatokat, eredményeket, változásokat. A kapott új információk alapján menet közben is szükség szerint változtatom, optimalizálom a programozás módszertanát, szövegét, otthoni feladatait.

Amennyiben az jár a fejedben, hogy személy szerint én – véletlenül vagy szándékosan – olyan szuggesztiókat adhatok neked, amelyek károdra válnak majd, erre biztosítéknak a víziómban, küldetésemben, etikai kódexemben és sok más írásomban megfogalmazott célokat és elveket ajánlom szíves figyelmedbe. Amennyiben azok alapján, valamint az első személyes konzultáció alapján nem alakul ki benned a feltétel nélkül bizalom, akkor a személyiségfejlődésed támogatásában nem tudok részt venni, hiszen az kölcsönös bizalom nélkül nem fog működni.

Ha még ezek után is a veszélyeken gondolkodsz, lehet, hogy nem vagy elég nyitott a változásra. A veszélyérzet, a félelem, a bizonytalanság, a hit és az elengedés hiánya olyan gát a lelkedben, amely nem ismeri fel és nem engedi be a jót, a hasznosat sem. Ez pedig tapasztalataim szerint nagymértékben akadályoz téged abban, hogy a mélymeditatív programozás (vagy bármely más személyiségfejlesztő módszer) eredményre vezessen az életedben.

Persze arra is tudunk programozni, hogy nyitottabb és befogadóbb legyél, s a valódi eredmények ezután várhatóan gyorsuló ütemben fognak megjelenni az életedben.

Belevágsz?

Természetesen gondoltam arra, hogy szeretnéd megtudni, hogyan is működik a program, mielőtt még belevágsz.

Ezért beépítettem az intenzív feltáró konzultációk idejére olyan gyakorlatokat, amelyek arra szolgálnak, hogy ízelítőt adjak neked arról, mi fog veled történni a programozó ülések során, hogyan fogod érezni magad közben, mit teszel, és az milyen hatással lesz rád.

A módszer eredményessége szempontjából fontos, hogy teljesen biztonságban érezd magad, és engedd magad tökéletesen ellazulni, ezért megmutatom neked, hogy mire számíthatsz. Megadok minden szükséges tájékoztatást a program teljes időtartama alatt, és minden felmerülő kérdésedre is mindig kimerítő választ kapsz. Ez a folyamatos kommunikáció biztosítja menet közben is a program optimalizálását.

A próbagyakorlatok legfontosabb célja elsősorban az, hogy én megtapasztaljam a te egyéni sajátosságaidat, és tudjam, neked milyen gyorsan, milyen hangerővel mondjam a szöveget, hogyan fogod az utasításaimat követni, mennyi időre van szükséged a végrehajtáshoz, hogyan képzeled el azt, amit csinálni fogsz, milyen módon hajtod végre az utasításokat, stb. Ezekhez a tapasztalataimhoz adaptálom a te programozásodat, hogy optimális eredményt hozzon.

A módszer tudományosan megalapozott.
Mindenkinél működik, aki önként elhatározza magát a változtatásra, s akinek szíve és elméje teljesen nyitott a változások befogadására.

Azonos módon működik minden ember elméje és pszichéje, azonos fiziológiai folyamatok működtetnek minket.

Nincs semmi biológiai vagy pszichikai akadálya annak, hogy ez a módszer épp nálad ne működjön.

Mindenre emlékezni fogsz, ami elhangzik vagy veled történik, mert az elme mélyen relaxált állapotban, alfa-théta szinten is a tudatánál van, az „éber ellazulás” állapotában.

Ha mélyalvásba (delta szintre) merülsz, akkor természetesen arra a szakaszra nem fogsz emlékezni.

Nekem az a célom és érdekem, hogy mindenre emlékezz, és egyszerre tudjunk a jobb és a bal agyféltekéddel dolgozni.
Azért jössz hozzám, hogy megoldjuk a problémáidat.
Mit oldanánk meg azzal, ha nem emlékeznél semmire?

A tudatos és tudattalan elmével egyszerre dolgozni a leghatásosabb.

Arra vonatkozó biztosítéknak, hogy nem élek vissza a bizalmaddal, és valóban azt akarom, hogy mindenre emlékezz, csak a személyemet tudom felajánlani, a víziómban, küldetésemben, etikai kódexemben leírtak alapján. A bizalom, őszinteség légkörét kialakítva kettőnk között kölcsönösen választjuk egymást a közös munkára. Csak akkor dolgozom veled, ha kialakul a személyes bizalom, az összhang, a közös motiváció, és hiszünk egymásban. Ez egy biztosíték.

Ha rossz tapasztalataid voltak emberekkel, akiket a bizalmadba avattál, és visszaéltek vele, arra azt mondom, hogy ez most nem veszélyt jelent a számodra, hanem átprogramozási feladatot.

Te vagy ugyanis az a személy, aki megfelelő kommunikációval meg tudod akadályozni, hogy kihasználjanak, te vagy az, aki fel tudod ismerni az igaz embereket és a játszmázókat. Ez megtanulható. Itt egy módszer, amellyel ezen a területen is fejlesztheted magad.

Először is tisztázzuk, hogy vajon miért nem tudsz heti fél napot önmagad fejlesztésére, megismerésére szánni.

Talán vannak fontosabb dolgok az életedben, mint te magad?

Mi lehet annál fontosabb, mint hogy rendben legyen a lelked, a párkapcsolatod, a pénzügyi helyzeted, az érzelmi életed, és még sorolhatnám?

A programozás ideje alatt általában heti rendszerességgel találkozom ügyfeleimmel, de megoldható kétheti rendszerességgel is. A programozó ülések erős szuggesztív hatása heti megerősítésekkel és otthoni önszuggesztiós gyakorlatokkal tartható magas szinten.

Rendszeres visszajelzés, érzelmi és szóbeli támogatás nélkül nehezebb megtartanod az új irányt, nagy a csábítás visszaesni a régi szokásokba.

Az eredményesség és a rád gyakorolt pozitív hatás mértéke elsősorban rajtad múlik. Ha több időt hagyunk ki egy-két hétnél, könnyen elveszíted az erődet és hitedet, hogy képes legyél végigvinni a kívánatos változásokat, és a tudatalattid sem kap elég intenzív behatást.

Természetesen minden lehető módon alkalmazkodom a te időbeosztásodhoz. Ha nem tudod hét közben szabaddá tenni magad egy délelőttre, akkor este, munka után is jöhetsz, de akkor is kell minimum 3 órát az ülésekre szánni. Az esti időpont persze nem a legideálisabb az ülések megtartására, hiszen ha fáradt vagy, könnyen belealszol a relaxációba.

Szükséges még az otthoni gyakorlás, amihez elküldöm a hanganyagokat. Azokat már a pihenőidődben tudod hallgatni, hiszen ezek relaxációs technikába épített feladatok. Jó lenne azonban, ha ekkor is „éber ellazulásban” tudnál maradni.

ermészetesen szabad, én nem korlátozlak semmiben. Sőt, inkább arra ösztönözlek, hogy minél többet és minél mélyebben foglalkozz magaddal. Az én célom az, hogy minél gyorsabban fejlődj, minél előbb elérd a számodra kívánatos eredményt, vágyott harmóniát és boldogságot.

A különféle személyiségfejlesztő módszerek nem korlátozzák egymás hatékonyságát. Ha többféle hatás ér, változatos élményeket és nézőpontokat kapsz. Ezek akár szinergikus hatással erősíthetik is egymást, és gyorsíthatják a fejlődésedet. Ha tehát többféle módszerrel akarod megtámogatni a fejlődésedet, annak nincs akadálya. Pontosabban egy akadálya mégiscsak lehet.

Ha egyszerre sokféle tevékenységet illesztesz az életedbe, legyen az bármilyen elfoglaltság, egyikre sem tudsz kellően mély figyelmet fordítani. Ha csak felületesen foglalkozol önmagaddal, az valójában csak egy sietős pótcselekvés, csupán megnyugtatás lesz a lelkednek, hogy a feladat kipipálva.

A személyiségfejlesztés, önismeret eredményének intenzitása elsősorban a te pszichikai fogékonyságodon, befogadóképességeden, és szorgalmas gyakorlásodon múlik. Ha a változásra elszántad magad, hiszel benne, hogy képes vagy változni és változtatni, akarod és vágyod az újat, beleteszed az erőfeszítést a gyakorlásba, akkor bizonyosan lesz eredménye bármilyen fejlesztő módszernek. Az elmélyülést, a fókuszt, az elkötelezett cselekvést azonban bele kell tenned, különben esélytelen az áttörést, fordulópontot, csodát várnod.

Az én módszerem időt vesz igénybe. Nemcsak a körülbelül 3 hónapig tartó heti rendszerességű időszakra és a több hónap utánkövetésre gondolok, hanem arra is, hogy hetente legalább fél napot csak magadra szánj, és ezenfelül naponta végezd az önszuggesztiós gyakorlatokat. A programozás szövege és időtartama nagyon intenzív, aminek kihatása, hogy lefoglalják elmédet az élmények, továbbgondolod a tapasztaltakat, új felismerésekre jutsz. Észreveszel olyan lehetőségeket, amelyek eddig elkerülték a figyelmedet, sőt gerjeszted, előidézed azt, hogy szembe jöjjenek veled eddig ismeretlen választási lehetőségek. Ha figyelsz, észreveszed majd őket.

Ilyen mélyreható élmények mellett nehéz erőteljesen fókuszálni más módszerekre, pedig azok is csak akkor eredményesek, ha a figyelmedet erőteljesen odahelyezed. Annyi eredményt hozol ki ezekből a programokból, amennyi erőfeszítést beleteszel.

A kevesebb több.
Összpontosíts egyszerre inkább egy-két módszerre, mert ha csak félig figyelsz oda, egyik sem hozza meg a várt eredményt.

A “Szabad más önismereti kurzusokra is járni a programozás időszakában” című GYIK-ban leírtam, hogy milyen hatásokkal számolhatsz, ha egyszerre többféle személyiségfejlesztő módszert is beiktatsz az életedbe. Annyi eredményt hozol ki bármelyik módszerből, amennyi erőfeszítést beleteszel. Azonban a „kevesebb néha több”.

Ha egyidejűleg mégis több módszer van az életedben, és képes vagy mindegyikre kimagaslóan összpontosítani, akkor azok erősíthetik egymást, és gyorsítják a fejlődésedet. Ebben a szinergikus helyzetben közös eredője van a többféle módszernek.

Onnan tudhatod, hogy melyik milyen hatással van rád, hogy önkéntelenül és tudatosan is elemzed, értékeled azokat a hatásokat, amelyek téged értek a különböző foglalkozások során. Továbbgondolod őket, levonod a következtetéseket, összegyűjtöd a tanulságokat, észreveszed az új nézőpontokat.

Az értékelő munka során pontosan tisztában leszel azzal, hogy melyik élmény hatására miben jutottál el egy magasabb szintre, tehát tudni fogod, hogy melyik módszer adott többet vagy kevesebbet, hogy melyik milyen területen volt nagyobb fejlesztő hatással rád. Előfordulhat, hogy kisebb dolgokban nem fog kiderülni, melyik hatott jobban. Olyat is észlelhetsz, hogy hasonló tapasztalatot szereztél az adott dologban több helyről, így ezek egymást erősítve meggyőzőek voltak számodra.

Hasznos tudnivalók a programozáshoz

Ezt a programot teljesen normális és egészséges embereknek állítottam össze azért, hogy boldogabb, sikeresebb, teljesebb életet tudjanak élni.
✤ Segítek az elakadásokban,
✤ érzelmi blokkok feloldásában,
✤ az okok megtalálásában,
✤ és összességében teljesebb, minőségi élethez vezetem az embereket. 

Ha van bármi az életedben, amin szeretnél változtatni, legyen az külső körülmény, személyiségvonás, érzelem, hosszú ideje fennálló kellemetlenség, ismétlődő konfliktus, visszatérő probléma vagy bármi más, akkor ez neked való módszer. (Megjegyzem, nem kizárólagosan csak ez segíthet rajtad, de ha tudsz hinni benne és bennem, akkor jó választás.)

Egy kis ízelítő, hogy teljesen átlagos, köznapi emberként milyen problémáid lehetnek:

✤ Fáradt és kimerült vagy, nincs energiád belekezdeni valamibe.
✤ Hosszabb ideje ingerlékeny vagy.
 Ideges és feszült a közérzeted.
✤ Rosszkedvű és mogorva vagy.
✤ Pánik, fóbia, depresszió vagy más lelki gondjaid vannak.
✤ Rendszeres az aggodalom vagy félelemérzet.
✤ Önbizalmad, önbecsülésed sokszor elhagy téged.
✤ Szétszórt, tervszerűtlen, kapkodó vagy.
✤ Anyagi helyzeted nem elég biztonságos.
✤ Munkahelyi, üzleti problémáid vannak.
✤ Olyan egészségügyi problémákkal küzdesz, melyekre az orvosi gyógymód nem ad végleges megoldást.
✤ Úgy érzed, nehéz az emberekkel kijönnöd, kirekesztenek a társaságukból.
✤ Nem tudsz jól kommunikálni, baráti kapcsolatokat kezdeményezni.
✤ Párkapcsolati, szexuális gondjaid vannak.
✤ Azt gondolod, nem sok jót kapsz az élettől.

Ez a programozás hatékonyan nyújthat segítséget az életedet rendbe hozni sok más esetben is. Segít megoldani belső konfliktusokat, segít a pozitív gondolkodásban. Életed minden területén használhatod arra, hogy visszanyerd vagy fenntartsd testi, lelki, szellemi és egészségügyi egyensúlyodat.

Meggyőződésem, hogy tudattalan funkcióid kiteljesítésével, magasabb tudatosság és érzelmi átélés révén sokat javíthatsz az életeden.

Minden tevékenység, érzelmi és akarati élet, siker és boldogság működésének kerékkötője te magad vagy a fel nem ismert lelki blokkjaiddal, és az ezek palástolására kialakított viselkedésmintáiddal. Csekély eredményt, változást tudsz elérni a munkádban, az emberi kapcsolataidban, életminőségedben, ha a lelked, az érzelmeid, az értékrended és a hitrendszered nincs rendben.

A minőségi élet önmagad testi – lelki – szellemi állapotának magas minőségi szinten való rendben tartása.

Ha jól sejtem, te olyan ember vagy, aki

✤ az érzelmeit kiválóan tudja kontrollálni,
✤ nem hisz mindenféle spirituális hókuszpókuszokban,
✤ és saját megítélése szerint mindig racionálisan dönt.

A tudatos éned valószínűleg nehezen engedi át az irányítást az érzelmeidnek.
Valóban, emiatt kicsit nehezebb dolgunk lesz.
Aki könnyen megnyitja az érzelmeit, azzal gyorsabban tudunk a megoldás felé haladni.
Alapvetően „megengedés kérdése” az egész.

Ez a programozás az egyik embernek mindjárt elsőre nagyon jól megy, a másiknak meg többet kell gyakorolnia, és lassabban indulnak be az eredmények. Ha te egy földön járó, józan gondolkodású ember vagy erős énkontrollal, és egy (téves) belső hiedelemmel arról, hogy ellen tudsz állni mindenféle külső befolyásnak, akkor valószínűleg te magad fogod akadályozni a tudatalattid nyitottá válását. Megteheted azonban, hogy most mégis átadod magad az élménynek, és beengedsz valami új tapasztalást, ami hasznodra válik. Jelentkezz először egy intenzív feltáró konzultációra, hogy megismerd a módszert, kipróbáld, hogyan hat rád, és dönts utána.

Az emberi test és lélek működése egyetemes. A különböző, egymással nem kommunikáló kultúrákat tudományos módszerekkel vizsgálva nagyon sok azonosság kiderült már a lelki működésünkben. A módszer tudományosan megalapozott, működő technikákra épül, egyetlen része sincs ellentétben a pszichológia és az agykutatás eddig elért kutatási eredményeivel. Úgy is mondhatnám, hogy nem találtam fel a spanyol viaszt, csak többféle technikával összeraktam az átlagnál gyorsabban ható módszert.

Csupa olyan módszert alkalmazok, ami tapasztalati tények alapján is működik. Ha foglalkozol önismerettel, némelyik biztosan ismerősnek fog tűnni, és majd építek is rá, mert az segíti a befogadást. Mindenképp előny számodra, hogy egyénileg dolgozom veled, tehát a különböző módszerek rád gyakorolt hatása alapján személyre szabottan tudunk haladni, a nálad jól működőket előnyben részesítem, és módosítok, ha szükséges.

Megnyugtatlak, hogy én is racionális típusnak tartom magam. Már amennyire egy ember racionális tud lenni. Én megtanultam felismerni, hogy mikor ragadnak el az érzelmeim, és utólag nevetve „bosszankodom”, hogy nem is voltam annyira racionális, ahogy azt elképzeltem, vagy visszaestem egy olyan reagálásba, amiről azt hittem, hogy réges rég „gyökeresen kiiktattam” az életemből. Ez mindenkivel előfordul.

A programot úgy állítottam össze, hogy egyaránt szolgálja a tudatos és a tudatalatti gondolkodási mechanizmusodat. Egyszerre dolgozunk a tudatos és a tudatalatti folyamataiddal. Ezért hangsúlyozom mindenütt, hogy meditációban is megőrizzük az “éber ellazulás” állapotát annak érdekében, hogy emlékezni tudj mindenre, és felismerd a tudatalattidból feljövő üzeneteket, képeket, emlékeket.

A tudatos éned ily módon sohasem tűnik el teljesen. Ha eltűnne, akkor te nem is tudnál róla, mivel nem lennél rá tudatos / nem lennél tudatodnál. Ha belegondolsz, pontosan ez történik alváskor vagy altatásban. Nem vagy rá tudatos, hogy alszol, azt sem tudod, hogy alszol. A szabad akaratod azonban mindig megmarad, még alvás közben is, mert életvédő funkciója van. Ha olyat akarnék neked programozni, ami durván ellentétes az értékrendeddel, valószínűleg felébrednél, és kilépnél a programozásból.

Hááát…, nem is akaratod ellenére tesszük.

Önként jössz el hozzám, és önként döntesz úgy, hogy belevágsz a programba. Ennek megerősítésére kitöltesz egy adatlapot és egy beleegyezési nyilatkozatot, én meg kiállítok neked egy titoktartási nyilatkozatot.

A te beleegyezésed és elhatározásod nélkül nem csinálunk semmit, már csak azért sem, mert a te hited és cselekvésed nélkül nem működik semmilyen módszer, sem ez, sem más. Az erőfeszítést nem tudod megspórolni, a te együttműködésed nélkül nem történik veled semmi jó.

Az első 3 órás intenzív feltáró konzultáció végén szabad akaratodból dönthetsz, hogy alkalmasnak tartasz-e engem és a módszert, és akarod-e folytatást vagy sem. Már ezalatt a 3 óra alatt is sok olyan felismeréshez jutsz, amely hasznodra válik, és magad is továbbléphetsz a felismert irányokban, ha úgy döntesz, hogy nem élsz a felkínált lehetőséggel.

A programozás mélyen relaxált állapotban történik, amikor az elméd abszolút természetes állapotában van,
de az agyhullámaid lelassulnak, így az elméd sokkal befogadóbbá válik,
és sikerrel érhetünk el változásokat az életedben és személyiségedben.

Mély relaxációban is lehetséges ellenállni a befogadásnak, pontosan ugyanúgy, ahogy az alvásnak is képes vagy ellenállni például egy koncerten, amikor rád tör az álmosság. Beláthatod tehát, hogy számomra is kulcskérdés az, hogy te mennyire vagy motivált, elkötelezett a változtatásra, mennyire hiszel benne, hogy a módszer segítségével képes leszel rá, mennyire vágysz az eredményekre, és mennyit vagy hajlandó tenni is a siker érdekében.

Mindenkit lehet programozni,
akiben ott a vágy, az akarat és az elvárás, hogy változtasson az életén, a problémáján.

Javaslom, tedd fel magadnak a kérdést, mielőtt belevágsz a programba, hogy milyen messzire vagy hajlandó elmenni a motivációban és elkötelezettségben annak érdekében, hogy jobbá tedd az életed.

Ez sokunkkal előfordul, különösen a kezdeti időszakban.

A programozás szövegében minden alkalommal benne van az a gyakorlat, amely arra szolgál, hogy a figyelmedet egy pillanat alatt visszatereld, ha elkalandoztál.

Fontos, hogy hamar észrevedd, ha elterelődött gondolatokba kezdtél, azonnal jusson eszedbe a megadott módszer, és csináld meg.

Ha az elhangzott programozó szöveg nyomán egy érdemleges emlék vagy felismerés jut eszedbe, azt rögzítsd az elmédben, de ne kezdd el továbbgondolni. Az ilyen felismeréseket és emlékeket majd éber állapotban elemezzük.

Ha engeded a figyelmed elkalandozni, az a belealvás következményeivel egyenértékű. Sajnos azt nem látom rajtad, hogy elkalandoztál, így nem tudok korrigálni vagy ismételni, tehát bizonyos részek teljesen kieshetnek a tudatosságból, így éber állapotban sem tudunk majd velük továbbdolgozni.

A programozás elején hosszú relaxációs gyakorlat van, mivel az a célom, hogy ne csak alfa, hanem théta mélységig juss a relaxációban. A programozás szövegében is sok az ismétlődés, mert szükség van a „sulykolásra”. Így sok a kísértés arra, hogy elaludj, vagy hogy elkalandozzanak a gondolataid. Ez a programozás sajátja, ezen nem tudok változtatni.

A fentieken túlmenően még az alábbi tanácsokat tudom adni.

✤ Arra kérlek, hogy a figyelmedet teljes egészében az elhangzottaknak szenteld, de ne erőlködj, csak hagyd magad ellazulni, pihenni, elrévedni.
✤ Az ismétlődések ne vegyék el a figyelmed.
✤ Ne törődj vele, hogy meddig fog még tartani a programozás, és hányszor kell még valamit újra és újra megcsinálni.
✤ Add át magad az utasításoknak, és figyelj a pillanatnyi feladatra és az általa kiváltott érzésekre, hatásokra.
✤ Ha nincs lényeges érzelmi vagy fizikai hatás, akkor a szavakra koncentrálj, és vizualizáld azt, amit jelentenek, vagy amire utasítást kaptál.
✤ Ha nagyon kényelmetlenné vált a testtartás, az ülés vagy a fejtartás, nyugodtan változtass rajta, mert ez a rövid testtartás-módosítás kevésbé zökkent ki, mint ha sokáig tűröd a kényelmetlenséget.
✤ Ha ásítanod kell, ásíts nyugodtan, az végül is egy mély lélegzetvétel, ami kilégzéskor még mélyebben el is lazít.
✤ Ha külső zaj zökkent ki, a szemed ne nyisd ki, ne törődj vele, majd én kezelem. Te csak pihenj mindaddig, amíg folytatom az utasításokat.
Amennyiben belealszol a programozásba, akkor delta állapotba, vagyis a mélyalvás fázisába kerülsz, így azokra a részekre, amikor aludtál, nem fogsz emlékezni. Ekkor sem kell azonban aggódnod, mert maga a programozás akkor is működik, ha alszol.

Sem a tudatalattink, sem pedig a halláskészségünk nem alszik soha. A tudatalattid alvás közben is befogadó, így még ha el is alszol a programozás vagy a hanganyagok hallgatása közben, tudatod mindent befogad, amit hall, és elkezdi a megvalósítás folyamatát. A háttérben dolgozik, működik, tudattalanul arra irányít téged, amit beprogramoztunk.

A több hónapig tartó közös munka, a sok programozó ülés és az otthoni önszuggesztiós gyakorlatok többek között arra is szolgálnak, hogy a programozás szövegét sokféle szövegkörnyezetbe helyezve, ismétlésekkel, „sulykolva” közvetítsem a tudatos és tudattalan elméd számára, így akkor sem vesznek el az üzenetek, ha néha mélyebb alvásba merülsz.

Hatalmas előnye van azonban annak, ha
mindig éber, mégis mélyen ellazult állapotban,
az „éber ellazulás” állapotában tudod tartani elmédet.

Az elme alfa-théta működési állapotában a legbefogadóbb, legkreatívabb, legintuitívabb, tehát éber ellazulás esetén olyan felismerésekkel és érzelmekkel gazdagodhatsz, amelyek a továbbhaladásodban nagy ugrást hozhatnak.

Mivel utólag fel tudod idézni, hogy mit hallottál és mi történt veled, sőt emlékszel a programozás során tapasztalt érzéseidre, gondolataidra, felbukkant emlékeidre is, az élményeidet, tapasztalataidat konzultációval közösen értelmezni, elemezni tudjuk, levonjuk a tanulságokat, és több olyan felismeréshez jutsz, ami fordulópontot hoz a fejlődésedben.

Számomra sarkalatos kérdés a programozás hatékonysága érdekében, hogy végig meditatív állapotban, éber ellazulásban legyél, ezért nagy figyelmet fordítok arra, hogy éber állapotban maradj. Módszerem a jobb és a bal agyféltekével egyszerre dolgozik. A tudatosság élménye hosszú távon maradandó hatást jelent számodra.

Hogyan tudlak éber ellazulásban tartani?

Vannak a programba beépített szövegrészek, amelyek ösztönöznek arra, hogy ébren maradj. Ezenkívül folyamatosan figyelem a testi reakcióidat, és ha észreveszem, hogy küzdesz az elalvással, megfelelő szuggesztió adásával visszafordítalak téged az éberebb nyugalmi állapothoz. Ha látom, hogy kimaradt valami fontos rész az elalvás miatt, megállok, visszatérítelek, és megismétlem a kimaradt részt, hogy eljusson a tudatodig.

Ezen módszerek alkalmazása mellett is megtörténhet azonban, hogy kulcsfontosságú részek kimaradnak a bealvás miatt. Ekkor az egész ülést meg kell ismételnünk, mert vannak a továbbhaladáshoz nélkülözhetetlen aktív meditációs, vizualizációs feladatok, amelyeknél az eredményt éppen az hozza meg, ha meditatív állapotban kérdéseket teszel fel, problémákat fogalmazol meg, helyzeteket, megoldásokat képzelsz el. (Az ilyen szükségszerű ismétlések extra költséget nem okoznak.)

Sajnos erre nincs 100%-os megoldás, de a programozásba beépítettem több elalvás elleni módszert.

Nagyon fontos, hogy te is tegyél azért, hogy ne aludj el programozás közben. Van néhány dolog, amivel segíthetsz magadon.

Fontos, hogy kipihenten érkezzél, lehetőleg délelőtt vagy a szabadnapodon, mert ha munka után jössz, vagy egyébként is általában kimerült, fáradt és kialvatlan vagy, akkor bizony könnyen elalszol, hiszen a relaxálás maga is ellazít. Javaslom, hogy reggeli órát válassz a programozásra. Törekedj úgy szervezni, hogy a munkahelyeden, egyik nap csak déltől dolgozol, vagy vegyél ki szabadnapot, ha van rá mód. Esténként időben feküdj le, aludj, pihenj és relaxálj az otthoni feladatokkal minél többet. Sportolj, mozogj, fogyassz könnyű, egészséges ételeket, sok vitamint, semmi cukrot és alkoholt, hogy fittebb legyél.

Programozás közben mindig összpontosíts a feladatra. Figyelj oda a szavakra, mondatokra, jelenítsd meg őket képzeletben, és pontosan kövesd az utasításaimat. Ha elkalandoznak a gondolataid, azonnal tereld vissza a figyelmed a hangomra, a hallott szövegre. Képzeld el, amit mondok, jelenítsd meg a lelki szemeid előtt képekben, közben hagyd áramolni az érzéseket, a szöveg alapján megjelenő képeket, engedd el a görcsös akarást, és ne „gondolkozz”. Az első alkalmakkor ezt gyakorolni fogjuk, és a programozás szövegébe is beépítettem elalvás elleni szövegrészeket. Sajnos ennek ellenére elaludhatsz, ha a tudatalatti szinteden nem vagy elég befogadó, de ahogyan haladsz előre a programozásban és az önszuggesztióban, ez a helyzet javulhat.

Figyeld magad, hogy mennyire vagy elkötelezett a változásra, milyen félelmek, aggodalmak élnek benned, és igyekezz minél nyitottabb, motiváltabb, vágyakozóbb lenni a változás iránt. Hidd, hogy képes vagy rá, és legyen érzelmileg is erős elvárásod a sikerre. Ne engedd a negatív gondolatokat, érzelmeket megjelenni. Ha mégis rád törnek, legyen módszered kisöpörni a negatív hatást, és pozitívra váltani. Ebben én is segítek majd a javaslataimmal.

Előfordulhat, hogy a tudatalattid védekezik, ellenáll a változásnak, és azért alszol el, mert nem akarja, hogy intenzíven bekerüljenek olyan információk, amelyek kizökkenthetnek az eddigi megszokásból.

A tudatalattidnak van a túlélésedet szolgáló védekező mechanizmusa, amivel a túlélésed érdekében az eddig működtetett szokásaidat meg akarja tartani. Ha te úgy döntöttél, hogy bombázod a tudatalatti elmédet a változtatás közléseivel, ő egy ideig úgy dönt, hogy elalszik. Ekkor is átmegy az információ, és dolgozik a háttérben, a tudatos szinteden azonban nem tudsz ráerősíteni, így lassúbb lehet a haladás.

Annak érdekében, hogy a vidéki jelentkezők addig se maradjanak ki a programból, az alábbi módon tudom segíteni a vidéki érdeklődőket.

A feltáró konzultációk, tehát a programozás előkészítése megtörténhet személyes találkozó nélkül is, bár azért jó lenne egymás szemébe néznünk, mielőtt rám bízod a lelked titkait.

Minden konzultáció valamint a programozás előtti-utáni tapasztalatmegosztások megtarthatók skype-on, viberen, telefonon. Ezáltal a személyes jelenlétet a feltétlenül szükséges minimumra csökkentem. Ez azt a célt szolgálja, hogy az utazás idejét és költségeit csökkenteni tudjam számodra.

Mindazonáltal a személyes találkozókat részesítem előnyben, csak végszükség esetén ajánlom ezt a módot. Tapasztalatok alapján állíthatom azonban, hogy semmit nem ront a hatékonyságon a „távbeszélgetés”.

Az első két ülést fontos személyesen megtartanunk, viszont ha megoldható az, hogy egy hétvégét Budapesten tölts, akkor meg tudom tartani a két ülést két nap különbséggel. Itt még nem létfontosságú az egy hét szünet az ülések között.

A harmadik és negyedik ülést szintén személyesen fontos megtartanunk, mert a programozás szövegének a teljes anyagára és az egyéb szükséges otthoni feladatokra ekkor derül fény. A maradék 3 programozást illetve az esetleges menet közben szükséges ismétléseket pedig felveszem hangfelvételre, elküldöm neked, és te hetente egyszer a megbeszélt időben lejátszod magadnak a soron következő anyagot, majd megbeszéljük skype-on /viberen /messengeren a tanulságokat.

Az utánkövetési időszak minden további nélkül működtethető távolról.

Ha szeretnél élni ezzel a részbeni távlehetőséggel, akkor közvetlenül engem keress meg, hogy a te egyedi körülményeidhez alakíthassuk a részleteket. Rugalmas vagyok. Ha szeretnél jönni, megoldjuk, hogy megtehesd.